Säästäjän matkavalmistelut

Tavoitteenani on päästä matkalle. Matkakohde ei ole vielä lyöty lukkoon, eikä myöskään budjetti. Tarkoitus olisi kuitenkin päästä mahdollisimman pitkälle, ja saada mahdollisimman paljon irti tuhlaamatta yhtään ylimääräistä.

Erityisen edullisesti en välttämättä yritä matkasta selvitä, vaan tarkoitus on enemmänkin miettiä ensin mitä haluaisin tehdä, nähdä ja kokea, ja sen jälkeen selvittää, miten nämä asiat saa toteutettua parhaaseen hintaan.

Tähän mennessä jotain säästöajatuksia, jotka eivät ole niinkään matkakohdekohtaisia, on jo mielessä tai otettuna käyttöön.

Lentojen hintojen vertailu on varmasti kaikille itsestäänselvyys, mutta momondon tai vastaavan käyttö ei välttämättä ole paras ratkaisu. Esimerkiksi https://www.reddit.com/r/IAmA/comments/51yiz2/were_professional_cheap_flight_finders_here_for_4/ sisältää mielenkiintoisia linkkejä ja tietoja.

Vanha passini oli menossa vanhaksi, joten uusin sen jo hyvissä ajoin. Passikuvan päätin ottaa itse. Tähän löytyi hyvät ohjeet ja työkalu kuvan rajaukseen. Eli ei todellakaan vaadittu ihmeellistä kuvaustaitoa tai järkkäriä! Lisäksi jos kuvaa ei halua ottaa itse, löytyy myös hyvä hintavertailu halvimman kuvaamon löytämiseksi: https://epassikuva.fi/passikuvien-hintavertailu/

Passihakemus kannattaa tehdä netissä, eikä poliisiasemalla. Siinä säästää taas muutaman euron. Ei ehkä kuulosta isolta, mutta uskon, että pienistä virroista kertyy vielä merkittävä summa. Matkaan kuitenkin liittyy lukemattomia pieniä maksuja, ja jos suuressa osassa pystyy pienellä järjen käytöllä säästämään euron tai pari, niin se on jo paljon!

Majapaikoista minulla on ennalta hyviä kokemuksia AirBnB:stä. Monasti on löytynyt paljon hotellia halvempi paikka, joka on kuitenkin tosi hyvälaatuinen ja hyvällä paikalla. Usein myös hostit on ystävällisiä ja tarjoaa neuvoja, kyytejä tai naposteltavaa.

Tulevissa postauksissa aion käydä läpi matkasuunnitelmaani samalla kun se etenee ja toisaalta jaan säästövinkkejä. Jos teillä on hyviä vinkkejä, niin kertokaa kommenteissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *